Gong Therapy

Τι ειναι το Gong Therapy?


GONG THERAPY 1

Γνωρίζουμε ότι τα κύμματα του Gong έχουν αριθμητική συχνότητα (cps)  1,618 (φ).

Η συχνότητα του DNA είναι 1,619 (cps). Τo DNA σύμφωνα με νεότερες έρευνες είναι ήχος και φως *  άρα με το gong έχουμε ηχοπαλμοδονητικό συντονισμό και εξισορρόπηση στην ίδια συχνότητα.

Εκτός από το πολύ βαθύ δονητικό μασάζ στα κύτταρα και στο DNA ενεργοποιούνται όλα μας τα ζωτικά όργανα και συνέχεια όλος ο οργανισμός.

Καθαρισμός ενεργειακού αυγού.

Από τις συχνότητες του gong δημιουργείται πεδίο λευκού ήχου (αντίστοιχο με τον κλωβό Faraddei) Το οποίο μας απομονώνει εκτός από την ηχητική ρύπανση και από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.

Επίσης τα αποτελέσματα μπορούμε να τα δούμε στο πρόσωπο μας πριν ξαπλώσουμε κοιτώντας τον ευατό μας στον καθρέφτη και μετά το Gong και το ξανακοιτάμε, ώστε να συνειδητοποιήσουμε τις διαφορές.

Ενεργοποιώντας τον οργανισμό μας μέσω του gong αυτόματα ξεκινάει η διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού, για αυτό και είναι απαραίτητο να πιούμε αρκετό νερό μετά το gong. Aν δεν πιούμε αλκοόλ και δεν καπνίσουμε για περίπου 48 ώρες θα συνεχιστεί και η διαδικασία αποτοξίνωσης.

Όταν δύο Gong έχουν διαφορά συχνοτήτων μεταξύ τους 10Hz, τότε έχουμε το λεγόμενο στη φυσική Διακρότημα. Το όποιο έχει βρεθεί ότι βοηθάει σε κάποιες περιπτώσεις στον εγκέφαλο να αναπτύξει καινούργιες εγκεφαλικές συνάψεις.

Τι νιώθουμε:

Χαλάρωση, γλυκός ύπνος.

Τόνωση ανοσοποιητικού.

Η ηχοθεραπεία γενικότερα βοηθάει στα σπασίματα και στα κατάγματα (γρηγορότερη συγκόληση των οστών).

Γενέθλιο όραμα.

Εξωσωματικές εμπειρίες.

Θεραπεία από απόσταση.

Ο ηχοπαλμοδονητης και το «φ»

Ο Πυθαγόρας (560-480 π.Χ.) είναι ο πρώτος που ασχολήθηκε επισταμένως με τη Χρυσή Τομή, δηλαδή τον αριθμό «φ» (1,618). Απέδειξε ότι αυτός ο αριθμός ήταν η βάση για τις αναλογίες της κατασκευής του ανθρώπινου σώματος, αλλά και όχι μόνο. Έδειξε λοιπόν ότι το ανθρώπινο σώμα είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε κάθε μέρος του να συνδέεται με μια απόλυτα συγκεκριμένη χρυσή αναλογία με καθένα από τα μέρη του (το λεγόμενο «αρχαίον κάλλος»).

Οι μετρήσεις που πραγματοποίησε έδειξαν πως οι αναλογίες (για παράδειγμα της παλάμης ως προς τον πήχη), των υπολοίπων μερών του χεριού, ακόμη και οι αποστάσεις της μύτης και του στόματος από τα μάτια και το πιγούνι, όλες αυτές οι αναλογίες γεωμετρικά, ανήκουν στην ίδια αναλογία 1:1,618!

Ο Πυθαγόρας ξεκίνησε να μελετά στη συνέχεια τη μουσική κλίμακα. Οι υπολογισμοί του, αποδεικνύουν ότι κάθε βασικός τόνος γίνεται αφορμή να παραχθούν επιπλέον τόνοι, σε μια συνέχεια, γνωστή ως Αρμονικές. Οι ανοδικοί τόνοι, που αναπαράγονται με βάση την αναλογία της Χρυσής Τομής 1:1,618, και το αποτέλεσμά τους επίσης γνωστό ως ακολουθία «Fibonacci».

Ο ήχος του Gong βασίζεται στο ίδιο πρότυπο δομής των φυσικά προερχόμενων αρμονικών με βάση τη Χρυσή Τομή, που ξεκινούν να αναπαράγονται από τον πιο βαθύ κεντρικό ήχο του γκονγκ. Και βέβαια, κάθε αρμονική που παράγεται, παράγει και η ίδια με τη σειρά της, τις δικές της αρμονικές, και η κάθε μια από αυτές παράγουν τις δικές τους αρμονικές, και έτσι συμβαίνει εξακολουθητικά, εως το άπειρο!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, το γιατί ο ήχος του Gong είναι τόσο σύνθετος, με πολλές και ποικίλες αρμονικές να αναγεννώνται  από κάθε ήχο που παράγεται και με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργείται τελικά ένα πυκνό πεδίο ήχου από ανοδικά σπειροειδή κύματα, εως το άπειρο.

Είναι γενικώς αποδεκτό και κατανοητό, κυρίως στους μουσικούς και θεραπευτικούς κύκλους, το ότι οι φυσικά παραγόμενες αρμονικές έχουν μια μεταμορφωτική επίδραση στο ανθρώπινο σύστημα, εισάγοντας τους ακροατές σε διαφορετική κατάσταση συνειδητότητας και υγείας.

Σημειώστε ότι υπάρχουν τρία είδη αρμονίας: η συμφωνία, η παραφωνία και η ασυμφωνία. Ο κοσμικός ήχος που παράγεται από το γκονγκ, ανήκει στην κατηγορία της παραφωνίας. Ωστόσο, αυτή η «ιερή παρα-φωνία» αν και ακούγεται παράταιρη στον υλικό κόσμο της τρίτης διάστασης, τα αποτελέσματά της γίνονται σαφή σε αυτήν της πνευματικής.

Η προσεγγιση της ενεργειας και της υλης μεσα στο DNA


Σημειώστε ότι το μόριο του DNA, που περιέχει το πρόγραμμα της ζωής, είναι  και αυτό βασισμένο στην αναλογία της Χρυσής Τομής. Μετρήσεις έδειξαν πως σε έναν ολόκληρο κύκλο της διπλής έλικας του, εμφανίζεται η αναλογία 1:1,619, που είναι πολύ κοντά στον αριθμό «φ».

Επιστήμονες, πρόσφατα, πήγαν ένα βήμα παραπέρα και πρότειναν ότι ο ήχος δεν επηρεάζει μόνο το σώμα αλλά επίσης και το DNA, διεγείροντας το DNA ούτως ώστε να δημιουργήσει σήματα πληροφορίας τα οποία διαχέονται σε όλα το σώμα.

Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου Harvard, Δρ. Leonard Horowitz έχει δείξει ότι το DNA εκπέμπει και λαμβάνει  phonons και protons, τα οποία είναι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του ήχου και του φωτός.

Επίσης, τρεις βραβευμένοι με Nobel ιατρικοί ερευνητές έχουν διαβεβαίωση ότι η βασική λειτουργία του DNA είναι όχι να συνθέτει πρωτεΐνη αλλά να εκτελεί βιοακουστικές και βιοηλεκτρικές λειτουργίες.

Αν και έρευνες όπως αυτή του Dr. Popp  δείχνουν ότι το DNA εκπέμπει βιοφωτόνια, άλλες έρευνες υποδεικνύουν ότι ο ήχος εκπέμπει στην πραγματικότητα φως. Σε μια ερευνητική εργασία με τον τίτλο ‘A Holographic Concept of Reality’, μια ομάδα ερευνητών, υπό την ηγεσία του Richard Miller  απέδειξαν ότι επάλληλα συνδεδεμένα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μέσα στα κύτταρα αλληλεπιδρούν και σχηματίζουν μοτίβα πρώτα διαμέσου του ήχου και μετά διαμέσου του φωτός.

Ρώσοι επιστήμονες Peter Gariaev και Vladimir Poponin απέδειξαν ότι τα χρωμοσώματα λειτουργούν σαν ολογραφικοί βιο-υπολογιστές, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του DNA για να ερμηνεύσουν τα σπειροειδή κύματα ήχου και φωτός τα οποία διατρέχουν την ‘σκάλα’ του DNA. Ο Gariaev και η ομάδα του χρησιμοποίησαν γλωσσικές συχνότητες, όπως λέξεις (οι οποίες είναι ήχοι) για να επισκευάσουν χρωμοσώματα τα οποία είχαν φθαρεί από ακτίνες Χ.

Ο Gariaev λοιπόν συμπεραίνει ότι η ζωή είναι ηλεκτρομαγνητική παρά χημική και ότι το DNA μπορεί να ενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας γλωσσικές εκφράσεις ή ήχους, όπως μία κεραία. Με την σειρά της αυτή η ενεργοποίηση μετασχηματίζει τα βιοενεργητικά πεδία του ανθρώπινου σώματος, τα οποία εκπέμπουν  ηχητικά κύματα και κύματα φωτός στα βασικά δομικά υλικά της ύλης και της ενέργειας του ανθρωπίνου σώματος.

GONG THERAPY 2

Ο ηχοπαλμοδονητης και ο εγκεφαλος

Ο ήχος του Gong έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή των εγκεφαλικών κυμάτων. Ο εγκέφαλος συγχρονίζεται στα κύματα του γκονγκ και τα εγκεφαλικά κύματα γίνονται πιο αργά.

Γενικά, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι χωρισμένος σε δύο τμήματα, το αριστερό που είναι υπεύθυνο για τη λογική, την αναλυτική σκέψη, ενώ το δεξί τμήμα είναι αυτό του ενστίκτου-η δημιουργική ολιστική πλευρά μας. Ο ήχος του Gong βοηθάει τον εγκέφαλο να «μεταφέρει» την λειτουργία του στο δεξί του τμήμα, δίνοντας στο αριστερό τη δυνατότητα να ξεκουραστεί, και επιτρέπει στον ακροατή να παράγει πρώτα εγκεφαλικά κύματα «Α»(8-12 c/sec),στη συνέχεια «Θ»(4-8 c/sec) και μερικές φορές «Δ»(1-4 c/sec).

Όταν είμαστε ήρεμοι και χαλαροί, όταν «ονειροβατούμε» ή οραματιζόμαστε, είμαστε στην κατάσταση των εγκεφαλικών κυμάτων Α. (8 to 12 cps). Στα κύματα Β (12 to 30 cps) και στα κύματα Θ (4 to 8 cps) Έχει βρεθεί ότι σε κατάσταση Θ βρίσκεται ο εγκέφαλος όσων διαλογίζονται ή κατά τη διάρκεια ενός βαθύ ύπνου. Η κατάσταση Θ είναι μια πολύ δυνατή θέση για θεραπεία, όπως και να λάβουμε απαντήσεις σε προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουμε.

ΚΥΜΑΤΑ Δ (1 to 4 cps)

Είναια τα πιο αργά τα πιο βαθιά εγκεφαλικά κύμματα και παράγονται όταν βρισκόμαστε σε πολύ βαθύ ύπνο. Στο στάδιο αυτό έχουμε πραγματική χαλάρωση και δυνατότητα επικοινωνίας με το υποσυνείδητο.

Το Gong μπορεί να  μας εισάγει  αυτομάτως σε κατάσταση διαλογισμού, τουλάχιστον όσων αφορά  στην κατάσταση των κυμάτων που εκπέμπει ο  εγκέφαλος. Αυτό πιθανότητα συμβαίνει διότι ο εγκέφαλος δεν είναι ικανός να αναλύσει, να ταξινομήσει και να κατανοήσει την πολυπλοκότητα και την κατεύθυνση των ήχων που παράγονται, με αποτέλεσμα το δεξί ημισφαίριο-που έχει χαμηλότερη συχνότητα-να παίρνει τον έλεγχο.

Αυτά είναι γνωστά στις ανατολικές Παραδόσεις  και ο γιόγκι Bhajan, σχολίαζε χαρακτηριστικά ότι «το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα Gong που παίζεται καλά»!!!

Έτσι, στο Μπαλί, το Gong χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. Λέγεται, ότι ο ήχος του Gong αναγεννά το νευρικό σύστημα, όπως και ότι ωφελεί και στο παρασυμπαθητικό.

Ανακούφιση από το στρες, συντονισμός, συναισθησία και δημιουργικότητα, εξισορρόπηση του λεγόμενου ενεργειακού σώματος και η υγεία σε όλα τα επίπεδα-σωματική, ψυχική, πνευματική, συναισθηματική-είναι από τα οφέλη που μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος, ακόμη και στην  πρώτη του επαφή με τον ήχο του Gong. Μια εμπειρία, που αξίζει κάποιος να ζήσει έστω και μια φορά στη ζωή του.

 

Βιβλιογραφία

‘Magnum opus of the Gong”,Gong Master Don Conreaux

Gongs of our solar system, Gong Master Don Conreaux

Sound healing with Gongs, Sheila Whittaker

Messages from water, Masaru Emoto

Gong Yoga,Μehtab Benton

O Μυστικός Κώδικας του Πυθαγόρα Ιπποκράτης Δάκογλου

The healing power of sound,Simon Heather

Sacred sounds, Ted Andrews

The secret power of music ,David Tame

Your body’s many cries for water, Dr. F Batmenghelidj


Απολαύστε μία ξεχωριστή εμπειρία

Ενημερωθείτε για τα events και κλείστε μία θέση τώρα

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ